cirokaprod.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

Antet
Catalog produse
Informatii
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Substanțe de bază, substanțe speciale și substanțe regulatoare

Substanțe de bază, substanțe speciale și substanțe regulatoare

 

 

Comanda instant - Substanțe de bază, substanțe speciale și substanțe regulatoare

Email Telefon

Substanțe de bază, substanțe speciale și substanțe regulatoare


 Substanțe de bază, substanțe speciale și substanțe regulatoare

Toate plantele își încep viața activă sub forma unei mici semințe. Semințele încolțite se hrănesc și încep să se dezvolte utilizând nutrienții proprii. Nutrienții din cotiledonul seminței sunt suficiente pentru ca mugurul să formeze o mică pată verde capabilă să utilizeze lumina soarelui și radicula să ajungă la umiditatea din sol pentru a-și reumple depozitele golite. Pe măsură ce semința se golește, viața plantei depinde de condițiile asigurate de sol și de agricultor, precum și de capacitatea (și disponibilitatea) acestora de a asigura nutrienți.
Trebuie să cunoaștem nevoile plantelor, semnalele date de acestea privind nevoile lor. Evaluarea nutrienților din sol este o sursă bogată de informații pentru a obține recolta dorită, și de cele mai multe ori ajungem doar până aici: asigurăm ceea ce este nevoie pentru 4, 8 sau 10 tone.
Nutrienții din sol nu pot fi întotdeauna absorbiți și, în general, nivelul lor nu este suficient pentru a obține o recoltă mare, de aceea mai adăugăm la cantitatea calculată. Cu toate acestea, nevoile unei recolte nu acoperă nevoile plantelor pentru că acestea – pe lângă recolta dorită – trebuie să aibă și tulpină, frunze și rădăcină. Dacă o gestionăm, acesta este un depozit bogat de nutrienți organici, dar de multe ori, acestea sunt utilizate pentru a face culcuș pentru animale și pentru a obține hârtie sau energie termică.
Îngrășământul de bază, așternută pe sol este, în general, suficientă în agricultura tradițională de intensitate redusă pentru că permite obținerea unei recolte profitabile fără simptome carențiale, dar cu asta suntem încă departe de nivelul optim de investiție și rentabilitate?! Abia în acest moment începe un joc al minții în care recolta se bazează pe expertiză și gândire rațională!
Pe lângă îngrășămintele cu macroelemente, de câțiva ani au apărut și îngrășăminte foliare speciale și oligoelemente, dar cumva nu au fost integrate în setul de instrumente utilizate zi de zi în agricultură. Știm că depozitul de microelemente ale plantelor cu semințe mici nu poate asigura nutrienții pentru întreaga plantă. Totuși, noi tratăm suplimentarea cu oligoelemente ca și cum ar fi vrăjitorie: dacă nu există simptome cariențiale, nici nu avem nevoie de aceste elemente.
Aceste substanțe sunt elementele constitutive ale fotosintezei și joacă un rol de reglare în producerea de energie. Fără acestea, funcționarea plantei este blocată. Pentru ca o plantă să funcționeze normal, trebuie să îi asigurăm de ceea ce are nevoie, chiar dacă efectul produselor fertilizante, denumite de multe ori „apă sfințită”, nu este vizibil.
Și până acum am vorbit doar despre nutrienți, încă n-am ajuns la reglare și stimularea proceselor fiziologice, deși acestea constituie pasul următor. Sursele disponibile nu pot fi întotdeauna utilizate. În multe situații, circulația se oprește din cauza secetei, alteori planta are, pur și simplu, un ritm diferit.
Ar fi important să punem accentul pe procesele fiziologice pentru a obține rezultate și mai bune. Aici intervin produsele stimulatoare care reglează, ajută la trecerea perioadelor grele și stimulează planta, pentru a putea utiliza ceea ce este acolo, dar nu este accesibil. Efectul produselor biostimulatoare adevărate este cunoscut, este specific pentru o anumită fenologie și este fiabil. În cazul acestora, produsul este însăși substanța activă utilizată în scopul atingerii unui scop biologic.
Nu sunt bune pentru orice, nu pot fi utilizate ca și cum ar fi îngrășăminte pe bază de azot, dar folosite în mod rațional pentru a ajuta, ghida procesele fiziologice, contribuie la îmbunătățirea abia perceptibilă a recoltei cu 5-10%, chiar și în situațiile în care cantitatea și calitatea recoltei nu mai poate fi crescută cu ajutorul nutrienților.
Este important să cunoaștem aceste substanțe de bază, speciale și regulatoare, modul lor de acțiune, utilizarea lor și, nu în ultimul rând, unde și când trebuie utilizate.
Următoarea noastră publicație va clarifica toate acestea pentru a putea distinge „poțiunile magice bune la toate” de produsele cu efecte reale.

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Curs valutar
Marci produse
Website detinut de CIROKA PROD S.R.L., CIF: RO 29397910, Reg.Com: J16/2065/2011