cirokaprod.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

Antet
Catalog produse
Informatii
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Este important să aveți o bază stabilă pentru culturile Dvs.

Este important să aveți o bază stabilă pentru culturile Dvs.

 

 

Este important să aveți o bază stabilă pentru culturile Dvs.
Comanda instant - Este important să aveți o bază stabilă pentru culturile Dvs.

Email Telefon

Este important să aveți o bază stabilă pentru culturile Dvs.


Este important să aveți o bază stabilă pentru culturile Dvs.

La fel ca în multe alte domenii ale vieții, așa și în agricultură, mai precis în cultivarea plantelor, și în producerea materialului multiplicator este important să începem de la o bază solidă. Rădăcina este cea care formează baza plantelor. Cu ajutorul acesteia, planta se fixează în sol sau în mediul de cultivare și absoarbe apa și substanțele nutritive disponibile. Structura, dimensiunea și sănătatea rădăcinii este extrem de importantă pentru dezvoltarea adecvată a plantei și pentru dezvoltarea rezistenței împotriva factorilor de stres și a factorilor biotici și abiotici care apar pe parcursul cultivării.
Dezvoltarea adecvată a rădăcinii este fundamentală
În agricultură multe culturi vegetale își încep viața sub formă de răsad, iar după ce ating un anumit stadiu de dezvoltare vor fi plantate în locul lor final pentru restul ciclului de creștere și producție. În procesul de creștere a răsadului este important să fim atenți la sănătatea și nivelul optim de dezvoltare aferent ciclului de creștere, pentru că răsadul sănătos reprezintă baza următoarelor cicluri de creștere și producție. Dacă răsadurile sunt slabe sau au îmbătrânit din anumite cauze, atunci merită să luăm în considerare posibilitatea de a crește sau cumpăra noi răsaduri, pentru că altfel nu putem să ne așteptăm decât la o recoltă slabă calitativ și cantitativ.
La creșterea răsadurilor este important să acordăm atenția cuvenitănu doar solului, ci și dezvoltării adecvate a rădăcinii, pentru că în această etapă rădăcina este baza tuturor lucrurilor. O inspecție vizuală ne va arăta dacă răsadul dispune de o structură rădăcinoasă sănătoasă, de dimensiuni adecvate, care să permită absorbția substanțelor nutritive. Puteți obține o structură rădăcinoasă optimă utilizând biostimulatorul de înrădăcinare Radifarm.
Radifarm este un biostimulator care acționează asupra înrădăcinării având un conținut de azot, potasiu, zinc, carbon organic și alte extracte vegetale. Produsul cu conținut special și bine proporționat activează genele responsabile pentru creșterea rădăcinilor. Activitatea acestor grupuri de gene va fi de 21 ori mai intensă datorită utilizării Radifarm, intensificare dovedită de rezultatele măsurate cu tehnologia GenChip.
Utilizarea produsului rezultă în creșterea mai rapidă a rădăcinilor, formarea mai rapidă a răsadului, reducerea stresului la plantare în toată cultura tratată. Dezvoltarea intensivă a rădăcinilor este indispensabilă pentru culturile vegetale ca și apariția noilor rădăcini pe toată durata vieții plantelor. Pe durata creșterii răsadului dorim să ușurăm sarcina plantelor și le asigurăm un mediu de creștere cu sol special (turbă, perlit, nisip), după care, când au ajuns la maturitatea adecvată, le plantăm.
Rădăcinile pot suferi leziuni în timpul plantării chiar dacă suntem foarte precauți. Rădăcina care a suferit leziuni poate fi atacată de dăunători și boli și va avea o capacitate de a absorbție diminuată a substanțelor nutritive.
Plantarea poate stresa plantele
După plantarea în noul sol este foarte important ca răsadurile să înceapă să crească și să se dezvolte în noul sol cât mai rapid și în proporție cât mai mare. În această situație, pentru instaurarea unui proces de dezvoltare optim, este foarte important să ajutăm plantele să recupereze cât mai rapid pierderile de rădăcină și să învingă stresul produs de plantarea în noul loc de creștere. Creșterea adecvată poate fi ajutată prin imersarea răsadului în soluție Radifarm cu concentrație de 0,3-0,5 l/100 litru.
Să ajutăm la compensarea pierderilor de rădăcină!
Stimularea înrădăcinării și înnoirea rădăcinilor poate fi utilă în mai multe situații de-a lungul vieții plantelor, cum ar fi de exemplu daunele serioase provocate de nematod sau dacă ne confruntăm cu vreo boală care a atacat rădăcina.
Radifarm nu va elimina sau alunga dăunătorul, ci va stimula planta să compenseze pentru pierderile suferite la rădăcină. În caz că ajungeți în această situație, utilizați 0,3-0,5 l/100 l soluție de Radifarm irigată sau 5 l/ha soluție picurată.
Este important să notăm că plantele nu pierd rădăcini doar din cauza dăunătorilor. Îmbătrânirea și oboseala rădăcinilor este un fenomen cât se poate de natural. În aceste situații rădăcinile nu-și pot îndeplini rolul. Ne gândim mai ales la perișorii absorbanți care au un rol fundamental în absorbția intensă a conținutului nutritiv. Rolul perișorilor albi absorbanți și sănătoși este foarte important în economica rădăcinii, pentru că acestea absorb substanțele nutritive și apa de care are nevoie planta. În lipsa cantității adecvate de perișori, planta nu se va dezvolta în mod corespunzător, ceea ce se va observa și în starea generală, rezistența, randamentul și calitatea produsului în celelalte etape fenologice.
Înnoirea rădăcinii este indispensabilă în caz de suprasolicitare
În cazul, destul de frecvent cu care ne întâlnim în practică, care apare când planta este suprasolicitată din pricina cantității supradimensionate a producției, înnoirea rădăcinilor va fi de asemenea indispensabilă în vederea dezvoltării optime ulterioare. Dacă planta va avea sau nu o structură rădăcinoasă adecvată pe tot parcursul ciclului de viață, se va vedea în modul în care se dezvoltă, în rezistența pe care o va avea, în randament și în fructificația timpurie. Sunt considerente importante dat fiind că vorbim de produse comerciale, și în consecință de surplus de venit din vânzarea produselor, adică de un surplus de profit. Un alt aspect de luat în considerare că dacă avem creștere adecvată nu vom avea butași lipsă, ceea ce ne scutește de investițiile și munca suplimentare pentru completarea butașilor.
Recomandăm utilizarea Radifarm și la înființarea unei plantații noi
Recomandăm utilizarea Radifarm și la înființarea unei plantații, butașii vor fi imersați în soluție 0,8% timp de 12 ore, iar după plantare se va iriga plantația cu 2-3 l/1000 l apă. Trebuie menționat că nu provoacă arsuri la nivelul rădăcinii nici în caz de contact fizic cu rădăcina. Se poate combina și cu alte produse, însă în aceste cazuri se recomandă efectuarea unei probe de control. Aplicat cu bandă picurare va avea un nivel scăzut de creștere a proprietății de CE.

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Curs valutar
Marci produse
Website detinut de CIROKA PROD S.R.L., CIF: RO 29397910, Reg.Com: J16/2065/2011