DESCRIERE TAVI ALVEOLARE
Tavi alveolare din material plastic ce sunt utilizate pentru rasaduri si plante tinere de legume si flori.
De asemenea aceste tavite pot fi utilizate si pentru semanare directa.
Tavile sunt din material plastic moale, cauciucate, necasante pentru utlizare indelungata (seria EPE 15-104) si dintr-un material mai rigid (seria EFV 128-406) necesar automatizarii - semanarea automata cu masini speciale de semanat.
Gama larga de tavi acopera necesitatile tuturor culturilor aflate in faza de rasaduri. Pentru fiecare cultura si sezon de semanare se preteaza anumite tavite, in functie de varsta rasadului, tipul de cultura, sezonul de plantare etc.
PRODUS|INALTIME|LAIME|LUNGIME|DIM CELULARA|VOL CELULA|GROSIME
EPE24 7,5cm 35cm 51cm 7,8cm 150ml 0,8mm
EPE28 7cm 32cm 51cm 7 cm 132ml 0,8mm
EPE32 7cm 33cm 52cm 6,2cm 102ml 0,8mm
EPE45 5cm 33cm 52cm 5,3cm 88ml 0,8mm
EPE70 4,4cm 33cm 53cm 4x4cm 50ml 0,8mm
EPE104 4cm 31cm 50cm 3,1cm 24ml 0,8mm
EFV200 4cm 28cm 53,5cm 2x2cm 14ml 0,8mm
EFV 200 4 cm 28 cm 53,5 cm 2,4x2,4 cm 17 ml 0.8 mm
1.0 mm
EFV 288 3 cm 28 cm 53,5 cm 2x2 cm 12 ml 0.8 mm
1.0 mm
Recomandari:
Tava EPE 24 celule/tavita este recomandata pentru rasaduri de pepeni datorita volumului mare al celulei (optim pentru dezvoltarea radiculara a pepenilor), rasaduri de castraveti (rasadurile de castraveti pot fi tinute timp de 20 - 30 zile), rasaduri de tomate (acestea pot fi tinute 15 - 20 zile de la repicare), rasaduri de ardei (acestea pot fi tinute 20 - 30 zile de la repicare).
ava EPE 28 celule/tavita este recomandata pentru rasaduri de pepeni datorita volumului mare al celulei (optim pentru dezvoltarea radiculara a pepenilor), rasaduri de castraveti (rasadurile de castraveti pot fi tinute timp de 20 - 30 zile), rasaduri de tomate (acestea pot fi tinute 15 - 20 zile de la repicare), rasaduri de ardei (acestea pot fi tinute 20 - 30 zile de la repicare).
Tava EPE 32 celule/tavita este recomandata ca si tava de 28 de celule pentru rasaduri de pepeni datorita volumului mare al celulei (optim pentru dezvoltarea radiculara a pepenilor) insa trebuie redusa varsta rasadului ca cateva zile pentru ca varfurile radacinilor sa nu inceapa sa se rasuceasca de jur imprejurul celulei, rasaduri de castraveti (rasadurile de castraveti pot fi tinute timp de 15-20 zile), rasaduri de tomate (acestea pot fi tinute 12 - 18 zile de la repicare), rasaduri de ardei (acestea pot fi tinute 20 - 25 zile de la repicare).
Tava EPE 45 celule/tavita este o tava cu utilizari multiple datorita dimensiunilor sale. Este recomandata pentru rasaduri de tomate cu semanare directa in tavite sau repicate dupa 18-20 zile de la semanare (tomate semanate vara), iar rasadurile pot fi tinute pana la plantare (30 - 35 zile daca au fost semanate direct sau 10 - 15 zile daca au fost repicate in tavite).
De asemenea tava de 45 de celule se preteaza foarte bine pentru producerea rasadurilor de castraveti (si pentru ciclul de primavara si pentru ciclul de vara).
Tava EPE 70 celule/tavita este cea mai utilizata tava pentru producera rasadurilor de varza, conopida si salata. De asemenea este si cea mai utilizata tava pentru producerea rasadurilor la culturile in camp: tomate, ardei, vinete etc.
Rasadurile pot fi produse prin semanare directa a semintelor in celulele tavitelor sau prin repicare, insa cea mai utilizata metoda este semanarea directa.
Tava EPE 104 celule/tavita este cea mai utilizata tava pentru semanarea salatei si producerea rasadului de salata pana la plantare. De asemenea aceasta tava este utilizata pentru semanarea directa a multor culturi cu scopul de a fi tinute mai mult timp pana la repicare.
Tava EFV 200 celule/tavita este recomandata pentru semanatul tuturor culturilor de legume si flori si tinerea lor o perioada scurta pana la repicare. Este special creata pentru semanarea directa - semanare manuala sau semanare automata - rasadurile obtinute fiind repicate apoi in tavile din gama EPE descrise mai sus sau in ghivece, in functie de cultura si tehnologia utilizata.
Avantajele acestei tavi sunt: numarul mare de celule / suprafata (pana la 1835 celule/m²), plantutele obtinute in fiecare celula vor fi uniforme, cu radacina bine dezvoltata, formata individual, iar repicarea se realizeaza foarte usor datorita forme conice a celulelor. |