cirokaprod.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

Antet
Catalog produse
Informatii
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Folie Termica Anticondens 40 μ

Marca: Vatan

 

 

Pret: 18.50 Lei / kg

Comanda acest produs
Comanda instant - Folie Termica Anticondens 40 μ

Email Telefon

Folie Termica Anticondens 40 μ


DESCRIERE FOLIE DE POLIETILENA PENTRU PROTECTIE TERMICA

Folia cu rol de protectie termica (heat curtain - patura termica) comercializata de SC MARCOSER SRL este utilizata pentru a asigura o foarte buna izolare termica a serelor si solariilor si pentru a reduce cheltuielile cu energia termica in timpul anotimpurilor reci.
Aceasta folie termica de randul doi se amplaseaza intre plante si folia de acoperire, de obicei la inaltime stresinii, ca un tavan foarte usor inclinat, pentru scurgerea picaturilor de apa formate pe suprafata foliei si a picaturilor de apa formate si cazute de pe folia principala.
Folia cu termicitate (patura termica) este instalata in interiorul solarului/serei, orizontal, intre cultura si folia care acopera sera sau solarul. In acest fel se creeaza un microclimat optim pentru dezvoltarea si cresterea culturilor.
Fiind transparenta, lumina necesara dezvoltarii plantelor este lasata sa treaca, in schimb, datorita aditivilor IR prezenti in folie caldura este impiedicata sa se piarda din sera sau solar in exterior.
Folia de termicitate are 40 microni grosime (0,04 mm), un kilogram de folie avand aproximativ 25 m² si este transparenta, cu o foarte usoara difuzie.
Latimile disponibile sunt 3,5 m, 4,2 m, 5,2 m si 6,2m.
Garantia oferita de producator este de 12 luni, iar durata de viata poate ajunge la 2 - 3 ani.
Pe langa gradul inalt de termicitate al aceste folii, un alt avantaj major este suprafata mare acoperita de un kg de folie: aproximativ 25 m2/kg fiind foarte rentabila fata de restul foliilor de intrerior pentru solarii de pe piata.
EFECTUL DE TERMICITATE AL FOLIEI DE POLIETILENA
La prima vedere ar parea ca efectul de termicitate are efect asupra temperaturii aerului din sere si solarii, efect care de altfel este si criteriul dupa care se considera daca o folie isi face treaba.
Adevarul insa este altul, daca nu se inteleg anumite fenomene ce determina evolutia temperaturii aerului din sere si solarii pe timpul noptii.
Cel mai important aspect de care trebuie tinut cont intr-o sera sau solar este asigurarea si mentinerea unei temperaturi optime de crestere si dezvoltare a plantelor.
Daca aerul este cald in timpul noptii, acest aer imparte o parte din caldura sa plantelor, insa aerul este un transportor foarte slab de caldura, in concluzie exista o limita pana la care aerul poate incalzi plantele deoarece o foarte mare parte din caldura se pierde prin raditie si convectie.
Cu alte cuvinte, plantele pierd caldura cu ajutorul aerului care o transfera mai departe in atmosfera. Viteza cu care are loc acest fenomen este puternic influientata de tipul foliei utilizate la acoperirea serei sau solarului.
Foliile de acoperire profesionale, care prezinta aditivi IR (de termicitate) reflecta o parte importanta din radiatia de caldura, care in mod normal s-ar degaja in atmosfera, inapoi in sera sau solar.
Foliile care nu prezinta acest tip de aditiv (foliile normale) nu au proprietatea de a reflecta caldura inapoi in sera sau solar (mentinand astfel o temperatura mai ridicata decat afara), lasand sa se piarda pe timpul noptii, cu viteza foarte mare toata caldura acumulata in timpul zilei.
Efectul de pastrare a temperaturii optime de crestere si dezvoltare al plantelor de catre folia cu aditivi IR nu este singurul avantaj pe care acest tip de folie il prezinta.
Alt avantaj foarte important pe care il prezinta este faptul ca efectul de condensare al apei pe suprafata plantelor (care sunt mai calde) va aparea doar in ultima instanta dupa ce umiditatea s-a condensat pe alte suprafete mai reci decat plantele.
Datorita faptului ca asigura 3-6°C in plus in sera sau solar fata de temperatura de afara pe timpul noptii, in conditiile in care nu se incalzeste deloc, se economisesc 25-30% din costurile cu incalzirea, se asigura o timpurietate de 7-10 zile fata de culturile invelite cu folie normala si se creste considerabil productivitatea si calitatea culturilor. 
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Curs valutar
Marci produse
Website detinut de CIROKA PROD S.R.L., CIF: RO 29397910, Reg.Com: J16/2065/2011