cirokaprod.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.

Antet
Catalog produse
Informatii
Newsletter

Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Dezabonare

Carenta de calciu la legume – preventie si tratament

Carenta de calciu la legume – preventie si tratament

 

 

Carenta de calciu la legume – preventie si tratament
Carenta de calciu la legume – preventie si tratament
Carenta de calciu la legume – preventie si tratament
Comanda instant - Carenta de calciu la legume – preventie si tratament

Email Telefon

Carenta de calciu la legume – preventie si tratament

Carenta de calciu la legume – preventie si tratament

Calitatea si cantitatea productiei legumicole este conditionata in mare masura de nutritia (fertilizarea) corecta a plantelor. Daca din nutritia plantelor lipseste sau este insuficient un element chimic indispensabil apar deficiente care duc la incetinirea sau oprirea cresterii radacinii, a tulpinii, a frunzelor sau a fructelor. Una din problemele care apar frecvent in perioada de vara, datorita temperaturilor ridicate si a deficitului de apa, este carenta de calciu,
Calciul este o componenta cheie a peretilor celulari, contribuind la construirea unei structuri puternice si la asigurarea stabilitatii celulare. Peretii celulari imbogatiti cu calciu sunt mai rezistenti la atacul bacterian sau fungic. Calciul ajuta de asemenea planta sa se adapteze la stres influentand reactia in lant a semnalului atunci cand apare stresul si ajuta la dezvoltarea structurii radacinilor De asemenea, are un rol cheie in reglarea transportului activ al potasiului.
Simptome ale deficitului de calciu:
La ardei si rosii in special, carenta de calciu poate fi observata cu usurinta sub forma unor pete pe fructe de obicei in partea opusa coditei.
Aceste pete sunt colonizate de ciuperci si bacterii dupa care capata culoare neagra si poarta numele de putregai.
Simptomele se pot manifesta diferit la fiecare cultura.
La castraveti apare avortarea fructelor, la tomate apare caderea si avortarea florilor sau putrezirea apicala pe interior, la telina apare putregaiul fiziologic sau ”inima neagra”, la varza apare brunificarea frunzelor din interior,  la salata si alte legume apare arsura marginala.
Cauze ale aparitiei carentei de calciu:
Printre cauzele uzuale  putem enumera :
– temperaturi ridicate (la temperaturi de peste 45 grade C are loc oprirea completa a functiei de fotosinteza).
– luminozitate prea mare.
– lipsa apei.
– niveluri mari de azot nitric si amoniacal  in sol.
– absorbtia scazuta a calciului.
– pH mai mare de 7,5.
– lipsa microelementului mangan.

Remediu:
Aplicarea necesarului de calciu se face radicular şi foliar. Folosirea metodei de irigare prin picurare, cu aplicarea azotatului de calciu (complet solubil in apa), poate asigura o aprovizionare corespunzatoare si constanta a plantelor.
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cautare
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Curs valutar
Marci produse
Website detinut de CIROKA PROD S.R.L., CIF: RO 29397910, Reg.Com: J16/2065/2011